Category Archives: cara reset ecu proton preve

Cara reset ecu proton preve

Sy berminat nk amik preve Korban duit sikitlah baik ambil cfe Pasal cvt mengecewakan sedikit Walaupun tekan pedal rpm Itu pengalaman aku sendiri yang mengguna preve auto cvt Performance service centre Saya baru je amik preve manual. TQ for the infor Ikut pengalaman aku Tapi beza apabila kereta bergerak Pasal gearbox tidak smooth Pasal tu masa tekan minyak seketika bunyinya bising lepasa tu diam tiba tiba Saya dah guna Preve Exec sejak 27 Sept Mmg k cuma masa mula nak gerak tu ada lembap ckit nak kuat tekan minyak.

Jadi saya pasang firestorm ignition coil booster,beli di lowyat. Mmg terasa kelainannya. Masa mula gerak dari P ke D mmg ada peningkatan,tak pyh tekan kuat kreta dah gerak ke depan Keselesaan mmg terbaik,lain2 masalah adalah masa mula2 tu,engine light dan cvt light menyala masa psg tinted.

cara reset ecu proton preve

Lepas tu hilang sendiri dan sampai skrg tiada masalah. Cuma nak kena buat alignment lagi. Kreta lari ke kiri Boleh share maklumat lanjut pasal bendalah tu x?

Bagus review ni. Terima kasih kerana memberi info yang berguna. Tengok preve terus terpikat tanpa memkirkan tentang keupayaannya. Setakat ni ,betullah seperti rakan2 katakan tentang prestasi preve ni dan saya kena tunggu lepas servis yang pertama. Remote dia memang tidak berbunyi ke? Kalau ada cara nak setting tolong bagi tahu ya.

cara reset ecu proton preve

Saya baru menenpah preve cfe, mulanya agak ragu2 tapi selepas buat research sendiri di Internet n blog saya rasa tak ada major problem untuk model ni, syabas proton!

Pedal masih boleh tekan, body x gegar. Review terbaik bro. Alhamdulillah dah 3 bln pakai puas hati. Sy dah guna setahun preve Executive CVTberikut kelebihan dan kekurangan : kelebihan - handling mmg best kalah vios almera -Transmisi cvt smooth.Tujuannya adalah utk memastikn respon kereta lbh sedap Tanpa Nama Ada kawan-kawan forum bagitahu aku yang iafm ni boleh dibaiki dekat sc Batu Pahat tapi aku tak tahu la sc yang mana satu.

Bila start enjin masa tgh sejuk. Selalu enjin tu mati. Lps tu kna ramp lama2 bru dia stay hidup. Kalu tgh drive pun sama gak. Pening beb. Bro fakhrul Masa tu ABS dia cabut dulu coz nk pum minyak break. ABS tu dh pastikan mekanik pasang blik dgn sempurna? Nak tanya sikit bro,kalau reset tb tak jejaskan pdt yg dah dibuat ke? Aku ader problem enjin mati2 lepas tukar manifold sbb manifold lama crack. Lepas servis tb bukak 4 skru dan spray guna carb cleaner enjin dah x mati2 lagi, aku x pernah servis tb sejak dua tahun lepas.

Sbb pressure enjin kuat masa ideal n tb kotor dan sumbat. Nasihat dari aku untuk semua campro owner, rajin2lah cuci tb setahun sekali terutama yang pakai fibre manifold.

Masa tb kotor dulu, tiap kali on kunci akan ader bunyi flap tb tu cuba reset, pastu aku buat ikut cara diatas tu lepas aku servis tb. Aku berjaya buat sekali jer tb flap resetaku cuba buat lagi guna cara diatas tapi x berjaya dan dah x de bunyi tb reset time on kunci sampai skrg.

Salam En. Fakhrul, saya pun mengalami nasib yang sama apabila sampai di depan taman tema genting tiba2 enjin mati.

Saya pakai saga flx auto. Boleh kan saya meresetkan throttle saya sebegini?Salam Zarin. Saya pkai gen2 tahun sampai skang dah 11 tahun Setakat ni takde masalah. Saya dah masukkan kereta yang family saya pakai dekat atas tu. Servis kalau dijaga memang takde breakdown. Proton pun dah banyak improve, bukan macam dulu lagi.

Tapi kalau betul betul mampu, tak salah kalau nak pakai yang mahal. Salam Zarin. Bukan nak memangkan proton, cuma nak tukar "mindset" sedikit pemakai kereta. Saya sudah pakai preve turbo selama setahun. Setiap minggu berulang dari Penang ke Shah Alam. Tiada masalah dari segi teknikal mahu pun tingkap.

Dalam perjalanan kerap kali buka tingkap sebab merokok dan masih ok. Rasa sangat berbaloi beli preve kerana keselesaan lebih kurangrasa macam keselesaan toyota altis. Enjin pun sangat berkuasa dan ada ciri keselamatan hampir lengkap seperti kereta mewah. Salam bro.

Bagi pemilik,penggemar, club dan peminat Proton "Kaskus Proton Indonesia Community"

Just nak tanya cermin pandang belakang tu. Pakai brand apa? Beli kat mana? Ada contact tak? Bila pasang, cermin lama tu buang ke atau still pakai lagi? Saya nak tambah untuk persona saya, ada niat juga nak tukar Preve tapi dengar cerita tahun ni dia orang nak buat facelift, so tunggu dulu leCatat Ulasan.

Halaman Laman. Panduan ini penting sekiranya anda mahu menggantikan bateri kereta anda sendiri. Prosedur penggantian bateri kereta yang tidak betul akan menghasilkan percikan api semasa menanggalkan wayar terminal bateri.

Sekiranya terdapat gas hidrogen terbebas daripada bateri kereta, percikan api boleh menyebabkan letupan dan ini boleh menyebabkan kecedaraan serius. Walaupun perkara ini jarang berlaku, tetapi langkah pencegahan hendaklah perlu dititikberatkan. Hampir semua kereta masakini dilengkapi dengan ECU yang mengawal kebanyakkan sistem di dalam kereta. ECU tidak akan berfungsi dengan baik apabila menerima voltan elektrik yang tidak stabil dan tidak mencukupi.

Mengganti bateri kereta semasa enjin mati akan menyebabkan berlaku ketidakstabilan voltan elektrik pada sistem elektrikal kereta. Perkara ini berlaku apabila anda melonggar, menanggal, memasang dan mengetatkan penyambung wayar pada terminal bateri. Ketidakstabilan voltan elektrik akan mengganggu operasi ECU dan ia akan menyebabkan pelbagai masalah seperti enjin tidak dapat dihidupkan, peningkatan penggunaan petrol, pergerakan enjin tidak sempurna, gangguan pada sistem penggera dan sebagainya.

Apabila masalah ini berlaku, anda perlu membawa kereta ke bengkel untuk reset ECU. Di sini diterangkan beberapa versi prosedur untuk menggantikan bateri kereta dengan cara yang betul. Sebelum itu, adalah lebih baik anda memeriksa samada alternator kereta anda berfungsi dengan baik atau tidak. Klik sini untuk ketahui cara memeriksa alternator.

Sebagai langkah keselamatan, pakai sarung tangan dan cermin mata keselamatan semasa kerja penggantian bateri kereta. Mengganti bateri semasa enjin berjalan. Prosedur ini biasa dilakukan oleh para mekanik. Prosedur sebegini adalah tidak digalakkan kerana kemungkinan boleh berlaku percikan api apabila spannar terkena badan kendaraan semasa menanggalkan atau memasang wayar terminal positif bateri walaupun wayar teminal nagatif bateri telah ditanggalkan.

Sekiranya perlu, balut spanner dengan kertas atau plastik.Log in. Forgot your password? Forgot your username? Create an account. Please Log in or Create an account to join the conversation. Upload your PE pics! Headlines: Marshal. AMT Region. Organization Chart. Verv Frequent Ask Question. Verv Lubricant. Join Now!!! Facebook Twitter Feed. Index Recent Topics Search.

Log in Username. Remember me. Log in Forgot your password? Start Prev 1 2 Next End. ECU PE yg bangang ni ada self learning function. ECU detect keta aku power semacam, so dia gi setting balik supaya serupa dgn setting kilang. Proton yang jahat dah bagi lock supaya kalau ada modification, dia akan plahan2 jadi setting asal balik.

Pakai piggyback pon x guna. Satu penyelesaian untuk sesiapa yang dah buat modification: Melalui pengalaman saya - setiap kali kereta jadi macam siput, aku akan cabut bateri dan tunggu seminit, pasang balik, kereta jadi ringan giler dan senang la hati. Masalah siput ni jadi setiap dua minggu ke beberapa bulan. Selalunya 3 bulan aku dah rasa kerete pegi lain macam. Kalau naik genting, lagi cepat ECU jadi bangang sebab masa naik bukit tu lah dia senang detect kekuatan enjen so dia xnk enjen korang lagi power dari setting kilang.

Jenuh le asik nak mencabut bateri. Last edit: 6 years 11 months ago by dustinshah. Actually x perlu nak setting balik setiap kali rasa kurang power. Yes comp box system ni baca cara pemanduan and for example kalau lepas turun genting bukan semestinya sal comp box power kurang.

cara reset ecu proton preve

Gear box pun main peranan so kalau gear box minyak tengah panas memang rasa kurang response. Cuba u biar sehari dua mesti balik ke biasa. Experience sendiri pakai auto naik genting, bila turun rasa macam kereta x ada pickup ikut biasa.

So, i biar kereta rest utk mlm tu and next day bawak street drive and semua response dah mcm biasa. Anyway comment ni base on my experience. Adik ipar yg keje kat proton suggest supaya cabut battery. Lepas cabut terus ringan ECU dah set supaya nisbah angin dengan minyak adalah Thursday, 28 August Kalau belum baca review part pertama, boleh cari dalam blog ni.

Saya memang banyak travel, outstation hampir tiap bulan kedah-kl dan balik kampung pun kerap. So, tak terperanjat kalau milage dah lebih 30ribu. Dah buat aduan kat proton, proton tukar stering. Dapat satu set stering baru. Tak perlu bayar apa-apa. Masalah tu kemudiannya tak dapat diatasi sepenuhnya jugak sebab kadang-kadang masih jadi tapi tak sekerap dulu.

Tak sampai menganggu pemanduan tapi kalau jadi waktu kita nak kuatkan volume untuk dengar sesuatu yang penting.

PROTON Car Fault Codes DTC

Geram jugak la. Masuk angin. Bila buat aduan kat proton. Proton tukar cermin baru. Masalah tu kemudian berjaya diatasi. Tak ada bunyi angin macam sebelum ni lagi. Tayar preve sedia ada ni bunga luar dan dalam yak sama, jadi susah kalau kita nak rotate tayar. Rotation tayar biasanya kita buat untuk bagi balance penggunaan tayar. Jadi tayar akan habis bunga serentak dan lambat sikit tempoh masa untuk tukar tayar baru. Saya plan nak tukar tayar biasa yang bunga dalam luar sama atau bileh guna di mana-mana posisi.

Sebab macam kereta saya, kadang-kadang terbawak masuk lubang etc. Tak perasan alignment lari. Akhirnya tayar makan tak rata. Bila nak buat rotation tayar, terhad. Tak macam kereta ford fiesta kawan saya. Akhirnya persoalan terjawab. Ianya berfungsi. Saya pernah keluar simpang dengan agak memecut dalam keadaan jalan agak lembab. Kemudian lampu traction control menyala.

Mungkin tujahan enjin mereta agak kuat menyebabkan tayar hampor bergeser laju dan licin di jalan.After hearing so much about it from my colleagues raves and rants, but more of the former who attended the preview driveand seeing the latest Proton in the metal at the launcha drive event to Cherating in THE car of the moment was not to be missed! Two variants out of three were brought to the event — the range-topping Preve 1.

No need to go all technical — after months of teasing, a detailed launch report and drive impressions from two testers, I believe you already know what you need to know, technically.

The most-booked variant so far is the Premium, by a huge margin. We started the day driving the 1. This is evident when pulling off from low speeds and when momentum is broken. Maintaining momentum is key in this variant, and the peaky engine needs to be worked hard in any case.

More low to mid-end torque would definitely be welcome. That said, bear in mind that media drives often involve all-out driving and fast convoys. Especially nice is the balance between ride comfort and handling, as well as subjective things such as the feel of the controls.

What stands out the most for me is ride comfort and damping, which is unrivaled in the Asian C-segment sedan class.

cara reset ecu proton preve

This unflappable feel extends to the road holding. Not easy to measure, or explain for that matter, but I rather this than plenty of cold hard grip without the confidence.

Cara tukar Filter Petrol (Fuel Filter)

The instrument panel. The fonts are too flat and stylised for me — difficult to read at a glance. More on the interior. No complaints on the ergonomics, though. Everything is on hand and the driving position is good. Moving on, the 1. I may not be a fan of CVT, but I recognise that this type of transmission — chosen here for both cost and fuel economy — can be painless and relaxing when done right. Acceleration in the Turbo feels labourious.

The manual mode feels artificial as well, and the steering paddles work with toy-like tactility. The 1. The latter is unlikely, because a five- or six-speed unit is costly, and Proton has already gone well down the CVT route. I reached KL with mixed feelings. Picky here. The entry-level manual, on the other hand, has the correct gearbox I own two manual cars but lacks pace. Research Proton Cars at. Related Cars for Sale on. Most Read Stories.


This entry was posted in cara reset ecu proton preve. Bookmark the permalink.

Responses to Cara reset ecu proton preve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *